Kapitel 2- ur Sagan om Göragottfolket

Kapitel 2- ur Sagan om Göragottfolket

Kapitel 2

Vi är alla systrar och brödervisar på Andens val att inför alltet är vi alla systrar och bröder. Vi är som en stor familj och är alla beroende av varandra och varandras egenskaper.

-Har det någonsin varit mer otacksamt att arbeta än nu, muttrade Herr Ego?
Varje arbetspass så blir det diskussioner kring hur saker ska göras. Med alla dessa åsikter så blir det ett fasligt gnäll att någon gör fel och att någon annan vet bättre. Varför ska vi ändra på någonting som vi vet fungerar och alltid har fungerat? Vi är inte arbetandes för att skapa goda relationer, det gör man på fritiden. Vill de ändra så får de ändra på sin fritid istället för att tjafsa här.

-Vad vill de ändra på frågade Fru Kärlek?

-De vill ändra på hur vi ska arbeta i antingen mötesrummet eller i lokalen för produktion. De vill att alla ska få lätta sina hjärta och säga vad de tycker. Det är ett evigt tjat att vi ska lyssna på alla så alla får komma till tals.

-Vad vill de säga då?

-De vill alltid säga någonting. Har de ingenting annat att göra än att tjattra om ditten och datten? Om alla tjattrar omkring så blir det ingenting gjort.

-Vad ska bli gjort, undrade Fru Kärlek?

-Arbetet vi alla är där för att göra svarade Herr Ego. Vi alla skapar en stor maskin som ska hjälpa dem som vill vara i världen med antingen arbetsmoral eller visad hänsyn.

-Vad är det för maskin?

-Det är en sk. computer av den allra senaste modellen, svarade Herr Ego.

-Vad är en computer av den allra senaste modellen värd, frågade Fru Kärlek?

-Den är så dyr så du kan inte ha råd med den svarade Herr Ego. Endast de stora arbetarna med stor inkomst har råd att köpa den.

-Varför då skapa den om den inte behövs frågade Fru Kärlek?

-Den är viktig för arbetare skapar en viktig sak i den, svarade Herr Ego.

-Vaddå svarade Fru Kärlek?

-Den är bra för att mötas och att få ta del av vad andra har på hjärtat. Vad andra vill säga är viktigt så den behövs verkligen.

-Var det en sån maskin i era möten, så kanske alla kunde få komma till tals då, sa Fru Kärlek?

-Vi arbetar hellre än talar svarade Herr Ego. Vi arbetar för att andra ska komma till tals. Om alla gick omkrng och talade hela dagarna skulle ingenting bli gjort.

-Det visar vad som är viktigt i ert arbete om ni själva ska tala om vad som är viktigt för andra men inte själva följa de råd ni ger. Vill ni att det är viktigt att vi talar med varandra så behöver ni vara talandes själva och föregå med gott exempel, så inspirera andra att göra detsamma.

-Men maskinens byggande då, muttrade Herr Ego?

-Den maskinen har du redan inbyggd i dig. Du bara talar fritt ur hjärtat och låter andra ta del av vad du har att säga, svarade fru Kärlek.

-Vill dem lyssna på vad jag har att säga?

-Det får du veta om du provar. Var den som lyssnar så lyssnar de tillbaka.
Världen är beroende av att vi arbetar men även lyssnar på varandra. Antingen så arbetar vi och tiger eller så har vi arbetsplatser som bjuder in till samtal när vi arbetar och har möten. Det stora i samtalen är inte att föra fram sin synpunkt och ha rätt utan att istället låta den andra komma till tals.
Genom samtalen så lär vi alla känna varandra i den jättestora familj som vi alla ändå är en del av. Vi är i den familjen alla en del av en större helhet där vi kan arbeta gemensamt för fred och harmoni. Men då måste vi samtala och lyssna på varandra. Vi behöver även se på varandra med kärlek och tålamod. Först då kommer vi att uppnå balans och harmoni i den världen vi skapar. <3

En varm och ombonad kontakt är grundfundamentet människor emellan. Tillsammans är vi starka och kan göra mycket gott i världen för både människor, växter, djur och den här planeten vi bor på. Vi kan alla vara med och bidra till den världen vi alla vill vara en del av.

Vi är alla systrar och bröder. Inför Gud är vi alla lika.

Här är kapitel 1 i Sagan om Göragott folket

Ovannedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *