Sagan om Göragottfolket

Sagan om Göragottfolket

Sagan om Göragottfolkets arbete är baserad på de sju spiritualistiska principerna. Varje kapitel är en princip. Första kapitlet är första principen osv.

Kapitel 1 Vi är alla sprungna ur samma Källa

Det här är en berättelse om att göra gott och att följa sitt hjärta. Berättelsen tar sin början i landet där Göragottfolket bor. Göragotter lever på en plats där det finns en energi och kraft runtomkring allt levande. Det finns mycket ljus och värme finns i det landet och alla som lever där, bärs fram av den värme de själva alstrar i sina bröst.

En dag kom Herr Ego till landet där Göragotterna bor. Han sa att allt som sker beror på att det finns för lite arbetsvilliga i landet han kom från. Herr Ego väntade på att någon skulle se till så att det blev bra i hans värld. Han arbetade för att så många som möjligt ville se vad han såg dvs att ingen gjorde någonting för att det skulle bli bra. Herr Ego skrev till de styrande och kallade dem än det ena än det andra och sa sen att nu fick det vara nog! Han smällde igen den tjocka luntan med papprena och den arga texten och gick för att posta den. När han kom fram såg han till sin förskräckelse att brevlådan var borta!

Vem hade tagit hans högst älskade brevlåda? Var skulle han nu vända sig för att posta luntan med alla anklagelser? Han visste ingen råd. Det var andra som hade stulit brevlådan. Säkert hade de sålt den och tjänat pengar på den. På hans bekostnad.
Nu vände han hemmåt med den tjocka pappersluntan under armen. Man ville han skaffade en kärra att dra sina papper i. Varenda skrivelse och stavelse vägde tungt. Både för hur han mådde och hur vägen fram kändes.

En dag kom Fru Kärlek till staden där Herr Ego bodde. Hon ville berätta att det nu fanns möjlighet att för henne lätta sitt hjärta kring det som tyngde kroppen och sinnet.

Vad ska det nu vara bra för, muttrade Herr Ego? Skulle det bli bättre av att jag berättar för dig hur eländigt allt har blivit nu? Fröken Kärlek svarade att hon ville inget lova men var beredd att lyssna om han ville berätta.

Du lyssna? Vad ska det bli i världen om alla går omrking och lyssnar hela dagarna? Då får vi ingenting gjort, röt Herr Ego.

Vad vill du ska bli gjort, undrade Fru Kärlek?

Ja vi behöver få tillbaka brevlådan som den vi ej nämner namnet på, stulit!

Ej nämner namnet på, svarade Fru Kärlek? Vem kan det vara?

Det är vanligen en och samma som ställer till allt här numera. Annat var det förr. Då fick man sända iväg posten men numera så får man bära runt på den så kroppen värker.

Du har väl en kärra som kan dra den istället, sa Fru Kärlek?

Kärra? Nej du, sa Herr Ego, dem pengarna har gått till andra. Vi som byggde det hör landet fick knappt en penning.

Vill du ha en kärra då?

Vad ska jag med en kärra till? Den skulle bara bli dyr att både äga och ha. Byggde dem istället ut alla färdmedel som bussar, tåg och flyg så vore det bra men det finns det heller inga pengar till. De försvann när vi blev vänner med alla.

Hur menar du nu, sa Fru Kärlek?

Ja vi är allas vänner och det är på vår bekostnad, sa Herr Ego. Vi är alla beroende av varandra men det är få som inser det, så de lever på oss sa Herr Ego.

Vilka är oss, frågade Fru Kärlek?

Ja det är vi som valde den här platsen först. Vi som har byggt upp den här platsen.

Vi skapade den här platsen för att vi behövde någonstans att bo, svarade Fru Kärlek. Den är inte vår utan allas och vi är alla en del utav den. Vill du veta vem som stal brevlådan?

Det vill jag, svarade Herr Ego.

Det gjorde jag, svarade Fru Kärlek. Den var fallfärdig och inte längre något som vi använde.

Vad menar du, svarade Herr Ego?

Jag menar att ingen sänder någon post längre. Alla går runt och surar istället. Det är vi som vill ha en förändring men ingen skapar den förändringen utan väntar på att någon annan ska göra det. Förändring är allas ansvar. Som man sår får man också skörda. Vill du vara med och skapa en bra värld fylld av kärlek och harmoni så kan du välja att börja med dig själv. Skapa där du står så följer fler efter. Tillsammans är vi starka och kan åstadkomma stora förändringar.

Brevlådan då, muttrade Herr Ego?

Brevlådan har du i ditt hjärta, sa Fru Kärlek. Det är där du har kontakten med alla. Le och visa kärlek till alla du möter på din vandring genom livet, både människa, djur och blomma. Vårda vattnet, luften, bergen och skogen. Se dig själv som en del av allt och du ska se världen i en ny dager. Men då måste du följa hjärtat och le mot alla först. Var den du själv önskar möta utmed livets väg…

Vi är alla sprungna ur samma Källa. Det man sår får man också skörda.

Berättelsen om Göragottfolket har sju kapitel, som vi kommer att publicera vartefter här på Göragott.nu

2 thoughts on “Sagan om Göragottfolket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *