Jag bestämde mig för att arbeta med min egen läkning- därför blev jag healer

Jag bestämde mig för att arbeta med min egen läkning- därför blev jag healer

-Varför jag vill berätta om min egen resa i att läka

Den visar vad som är möjligt när vi vill arbeta med vår egen läkning. Jag vill berätta min egen resa i att läka ut en sk ”kronisk sjukdom” och ett liv i begränsning, för att visa att det är möjligt att läka andligt och få kroppsligt resultat. Jag vill berätta om hur tillvaron tedde sig både före och efter resan började. Förhoppningsvis så kan min resa inspirera andra att arbeta med sitt mående och sin läkning.

Vi börjar från början. 1997 så fick jag diagnosen mikroskopisk kolit av lymfocytär art dvs en ”kronisk tarmsjukdom som jag skulle få leva med resten av livet och i perioder få äta kortison för”. Det var en diagnos som jag inte ville acceptera som kronisk utan bestämde mig för att det måste finnas en orsak till problemet med magen. Min tanke var att det var det jag åt som var orsaken till det som var besvärligt.

Kosten bestod av vanlig husmanskost med de olika ”lyxiga” måltider som ibland ingick, som pizza hamburgare, chips, godis läsk osv. Maten var ibland halvfabrikat och ibland lagad från grunden. Det var mat och matlagning efter tid och ork som styrde. Jag hade många olika ursäkter för alla de diareér som sen uppstod. Det var ibland maten, ibland stressen, det var ibland vattnet och ibland mjölken. Det visade sig att det var andra faktorer som styrde hälsan. Det var valet av väg jag vandrade i livet.

När jag sen började studera vad som kallas personlig utvecklig så var problemen på topp. Jag befann mig i en större stad och skulle ta spårvagnen mellan utbildningsplatsen och hotellet. Det slutade med förskräckelse och jag fick ta taxi hem till hotellet istället.

När jag efter en tid började se efter vad vissa ingredienser innehöll så upptäckte jag att det var mycket jag ej förstod i ingrediensförteckningen. Det var mer tillsatser än råvara kändes det som. Jag började då att prova ta bort olika livsmedel för att se om det gav resultat? Det visade sig då att det stora glaset med filmjölk som jag startade med varje morgon var en av bovarna. Därefter så följde vetemjölet och andra spannmålsprodukter. Socker var en annan bov som visade sig vara orsaken till huvudvärken som jag ofta drabbades av. Tidigare så trodde jag att det var krom som var orsaken till huvudvärken men det visade sig vara sockret. Så där fortsatte det sedan. Sakta men säkert så plockades det bort efter att jag först testade om jag kunde äta mindre mängder av det. Vilket inte gick. Hur små testportioner och bitar jag än provade så blev det bakslag och nya skov med magen och otaliga toalettbesök med magen.

När jag sedan började min healingutbildning så startade jag även min egen resa i läkning. Det var en resa som var tuff men lärorik och jag skulle inte vilja ha den ogjord. Det visade sig att mentorn hade en bok som anden författat om kostens betydelse för hälsan. Den boken fann jag en stor kärlek och tilltro till, när jag andeligen arbetade för att läka mig själv. I boken så fanns förslag på olika recept och dessutom information om olika grönsaker, rotfrukter, frukter och bär. Jag började läsa boken och testa recepten och märkte stor skillnad i antalet besök på toaletten och på mitt eget mående.

Mitt i den här resan så gick en anhörig över till andra sidan. Jag tillbringade tid på hospice med min anhörig. Det var en tid när jag i ensamhet tillbringade tid med att vaka över någon som var sjuk och snart skulle gå vidare. Idag är jag glad för den tiden tillsammans då vi ville vandra den sista biten i gemenskap. Det är en tid som jag allltid bär med mig som ett viktigt steg i att läka känslomässigt och vara den jag i sanning vill vara- en medvandrare till någon som är på väg över till andra sidan.

Under den tiden så gjorde min egen medialitet sig påmind. Jag fick information från vänner från andra sidan när det var dags för min vän att gå vidare. Den informationen kom via två varelser som i nattens timmar väckte mig och sa att det var dags att komma till min vän som var på väg att gå över. När så skedde så fanns jag vid hans sida, vilket är ett fint minne av närvaro och veta att de var där och tog emot honom när han sen lugnt och stilla gick över bron till den andra sidan.

Jag för min del hade satt ner foten för min egen hälsa och vistelsen på hospice i den miljön visade att jag var en vän som ville vara, den som jag själv önskade ha i en sån situation. Bakom vistelsen fanns en andlig påverkan att vara den jag själv önskade möta eller ha som vän utmed livets stig. Jag vidrörde något inom mig själv som fick mig att vakna upp och ifrågasätta hur vi människor är mot varandra. Det var en lärorik tid där vi alla var trötta och slut och inte ville se vad som var på väg att hända. Det var en väg att vandra i sorg och förtvivlan, ensamhet och att inget kunna göra för att bromsa det som skedde. Det fanns en vacker sed att visa sig stark när man kände svaghet. När du är i det tillståndet tär det på alla plan.

När det sedan var över och jag var på väg hem- körandes i bil så var jag ur spel vid flera tillfällen. Jag somnade vid ratten och vännerna på andra sidan fick slita hårt för att hålla mig vaken. Mitt sinne var trött och omdömeslösheten total. Men hem kom jag med vänners hjälp från andra sidan.

Efter den tiden så var det fysiska och det mentala i ett sirapslikt tillstånd. Magen ville sköta sig 30 gånger per dag. Depressionen av utmattningen ett faktum och jag ville till slut ej leva längre. Men det ville anden i mig. Den började visa vad jag behövde för att må bra. Den visade mig andligt och medialt arbete. Den visade att det fanns en vilja att använda egna erfarenheter för att göra gott för andra.

Mina erfarenheter kunde jag använda som healer när jag tog emot klienter. Bakom den tanken så fanns en vilja att ingenting skulle vara förgäves. Ont skulle vändas till gott och sen hjälpa andra med ohälsosamma liv.

Det visade sig sedan att jag gick in i en ytterligare sjuk period där den krånglade magen kom tillbaka och gjorde sig påmind. Den här gången fick den även utbrott upp till åtta gånger nattetid plus alla besöken dagstid. Totalt satt jag på toa mer än jag var utanför. Jag magrade av och kunde till slut inte äta utan att kräkas. Inte heller stå på benen utan att svimma. Jag gick ett par steg och fick sedan sätta mig osv. När det skovet kom så bestämde jag mig för att slänga in handduken. Jag orkade inte mer utan bestämde mig för att matstrejka då inget gick att behålla utan kräkning.

Det var då jag fick veta att det rådde febril aktivitet på den andra sidan för att få mig att vakna upp och inse att det var början på en resa framåt. En resa i att läka ut det som var orsaken till mitt mående. Jag fick perioder där sinnet gick in i att bara vara och andas. Jag tänkte inte utan bara var. Dessa stunder kom oftare och oftare. Till slut så var jag i stånd att inse att jag var bara ett resultat av mina tankar när jag mådde dåligt. Jag kunde med tankens kraft påverka hur jag mådde.

Med dessa rader så vill jag att den som tar del av det här ska inse det viktiga i att vara medveten om sina tankar och hur mycket det påverkar vårt mående. Vi ser på livet genom det vi tänker. Det vill jag skicka med dig som tar del av det här. Fokusera på det du vill så blir livet lättare. Kanske inte på en gång men efter ett tag.

Det var också val av förkovring som ville bli min räddning att leva vidare. Jag kom i kontakt med min inre kärna dvs min själ/ande och började lyssna på vad den ville. Jag började säga till människor runtomkring mig om jag ville annat än de tyckte jag borde. Det ledde till slitningar och stundtals avbrutna relationer. Det jag sökte uppnå var att vara sann mot mig själv.

När vi nu summerar så här i efterhand jag och andevännerna så var det flera saker som var viktiga för att min egen läkning skulle äga rum.

1. Andevännernas och Andedoktorernas hjälp

2. Jag ville läka och var beredd att arbeta för det

3. Healingen jag tog emot under lång tid 

4. Andlig utveckling i praktiken

5. Koständringen

Jag började bejaka min ande och andlighet. Följde ”hjärtats” röst dvs min intuition. Jag valde det som kändes gott i hjärtat. Det visade sig att jag bara ville väl i det som anden pekade på. Var det vinstdrivande intressen som smög sig på så valde jag bort dem till förmån för det som kallas hjärtats väg att göra gott för andra.

Det visade sig att vandringen skulle bli en lång vandring med långa uppförsbackar och snår att ta sig igenom. Men nu när jag tar mig vidare från det så vill jag inget hellre än att det ska vara till hjälp för andra som kommer till mig som healer.

Jag vill hjälpa människor att tro på sig själva och stå i sin fulla kraft och känna att det går verkligen att få till en förändring om man verkligen vill och är beredd att arbeta för det. Det är jag, när jag nu följer andens väg och visar vem jag i sanning är i det jag gör, när jag släpper igenom anden och ljuset till medvandrare utmed livets väg. Det är min resa att leva ett helande liv och att verka som healer och försöka hjälpa andra med andlig vägledning- och healing.

Ett liv jag nu fortsätter vandrandes.

/Vandraren

Här kan du läsa den andra delen om hur jag läkte- Vandrarens kost blev ett helande från kronisk tarmsjukdom.

2 thoughts on “Jag bestämde mig för att arbeta med min egen läkning- därför blev jag healer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *