Vi har skördat den egna potatisen idag

Vi har skördat den egna potatisen idag

Hipokrates med det röda skalet till vänster och Ovannedan med sitt gyllengula skal till höger

Urspungligen postat den 31 juli, 202231 juli, 2022 av Helen

-Vi har skördat av den egna potatisen idag
Vi har tagit fram en egen potatissort som vi skördade av idag. Den heter Hipokrates (e. Läkekonstens fader) och är en sort med Asterix som far och Asterix som mor. Den finns i två varianter. Dels en som är röd med ett gult innanmäte Hipokrates och en sort som är en vackert guldfärgad sort med ett vitt innanmäte den heter Ovannedan.s

Båda sorterna har fått vatten vid fyra tillfällen under sommaren. Det har dessutom getts givor med olika preparat som bokashi och kalkvatten och en omgång med nässla. Detta för att undvika kommersiella gödningar och istället använda sig av det naturliga som gödsel vi framställningen.

Potatisen har en vacker utsida och vi ser fram emot att få ta del av dess insida och om det tillåter så kommer vi att spara en del av potatisarna som sättpotatisar tills nästa år och då för en större produktion och en ev, försäljning av potatisen.

Den här potatisen tål att lagras hoppas vi. Den sattes o jorden i mitten av maj och skördas nu när blasten har lagt sig ner.

Den gyllenfärgade potatisen dvs Ovannedan är en potatis som blommar med vita blommor och den potatisen som heter Hipokrates blommar med lila blommor.

Vi är alla nöjda och glada över resultatet med vår egen potatis och hoppas det finns så fler kan ta del av den inför kommande säsong fast då framåt hösten.

Det är vad vi vänner i Ovan önskar säga om den potatisen ni ser på bilderna.

Varma hälsningar från Potatisvännerna i Ovan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *