Om färger i kosten och det grönsaker vi intar med olika verkan

Om färger i kosten och det grönsaker vi intar med olika verkan

Del 2

-Vi ser att det är viktigt med att förstå den kunskap som våra färger i naturen har på oss. Det är samma påverkan på det vi ser på som det vi intar. Därför är det viktigt att förstå grönsakernas påverkan på kroppen och vilka effekter det ger när vi intar dessa av naturen gröna tingest. Exempelvis, en tomat kan ha olika färger vid olika tider för dess mognad. Men det vi talar om är den mogna frukten eller grönsaken inte olika mognadsgrader. Det vill vi vara tydliga med.

Låt oss börja med det som är grönt. Det är en sak som är viktigt att veta med det som är grönt och det är att det är i allra högsta grad livgivande. Det ger livskraft och det är dessutom en slags påverkan på det som är i Andens kraft att skapa. Det innebär att vi kan äta hur mycket vi vill av det som är grönt på salladsbordet.

Sen kommer vi till det som är gult. Det är en slags kylande effekt av det som har den färgen. Det innebär att det kan skapa en del kyla i kroppen och det innebär att man går mindre på det som är en slags utandning av systemet dvs en toalett. Det gula ger en slags balans på det som är intag och utsläpp.

Vad det gäller den röda färgen på skapelserna så är det en varm färg som vi ser som hetta i den naturliga systemet. Hettan ger dig en slags förståelse för att den torkar ut det som är vatten i kroppen och det sker genom en utrensning ur systemet. Du går på toaletten med andra ord.

Summan av ovanstående är att vill du gå mindre på toaletten så välj gröna grönsaker. Vill du tömma systemet så är fler röda grönsaker. Vill du sedan frysa eller svalka dig så är av det som är gult.

Vän av ordning kan även fråga sig vad som då är vad i det system som vi här anvisar till? Vilken färg är tex en morot? Jo den är orange vilket innebär att det är en blandning av det röda och det gula. Det innebär att den är het men även kylande vilket är en optimal balans. Den kan man äta massor av om det skulle önskas.

Sen har vi en banan. Den är gul på utsidan men vit på insidan. Vilken färg ska vi då går efter? Jo den är det som kallas för en varierad frukt. Äter du skalet så är den gul men äter du frukten så är den vit. Nu äter sällan människan skalet men djuren gör det åtminstone de som äter bananer. Detsamma drabbar nämligen våra två och fyrbenta vänner vad det gäller det näringsfärgade intaget.

Vit nämndes ovan. Ja det är en färg som du kan se som det vita inom dig. Det är en frukt eller en grönsak som ger dig olika slags visdom. Vit är en färg som vi kallar för en Andes visdom och därför så är det en färg som ger dig energier som när din Andes natur. Den vill se mer av det vita inom det som läggs på tallriken. Vitt är det som är alla färger i en perfekt harmoni.

Visa nu vad som är din varmaste färg. Väljer du vit eller rött eller grönt eller gult? Valet är ditt lika så effekten av de val du gör. Varje grönsak är en gåva ur skapelsen. En gåva att sätta värde på. Så välj med hjärtat och dela med dig av det du har att förfoga över. Så låter det när vi ger råd kring kosten och det gröna salladsbordet.

Kom sedan ihåg att det finns alltid undantag och att ingenting är beständigt. Kanske har du insett att det som igår var tabu idag kan vara tillåtet, jamen så låt det då vara så, utan att du krånglar till det och undrar varför. Varför krångla till det när man kan göra det enkelt.

Nu är vi klara för idag och vi vill verkligen att du får en smakfull måltid oavsett vad du har på din tallrik.

Det är vad vi ville säga om det.

Vännerna i Ovan genom den Viskande fågeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *