Välkommen till Ovannedan trädgård

Välkommen till Ovannedan trädgård

Tanken är att utveckla själva trädgårdsdelen här på Ovannedans Kanal: Göragott.

Det kan visa sig vara en varm och ombonad kontakt som skapas ur allt som är även när jag odlar och den kontakten är en slags skola för mig i hur man kan vårda allt liv och låta det som är i en cykel fortgå i en cykel. Därför så slängs ingenting av det som vi smakar här hemma. Allting återgår i ett naturligt kretslopp. Vilket är en naturlig gång ute i naturen.

Vi samtalar mellan värdar genom att se vad som är i det som kallas för att arbeta i en andlig inspiration. Det innebär att jag i nedan lär mig av vänner i ovan hur vi kan vårda den andliga delen i allt liv. I det här fallet jorden och alla växter. Som vi sår får vi skörda som det så fint heter. Det är en sanning med modifikation. Det är en del som ska ske för att en skörd ska vara möjlig att uppnå. Om det ska den här kategorin som vi nu arbetar på att utveckla- handla mer om.

Välkommen till Trädgården som får vara det som är viktig i en helhet. Där växterna är de som avgör vad som är att arbeta med. Vi arbetar för att inte tillsätta någon gödning utom den som vi hämtar från trädgården själv. Vi samlar oftast på de organiska material som vi arbetar med för att senare skapa det som ska bli mull och näring för jorden. Det ett evigt kretslopp som vi arbetar med. Det tillsammans med solen, vattnet och jorden ger Andlig växtkraft att skapa med. Vi samlar på vad som kallas för vatten och olika gödningar i form av nässlor, urin, valört m.m. Men även organiska växt delar som blast osv får gå tillbaka till vår gröda. Det är dem som vi kallar för kollegorna som arbetar för att det ska bli en bra mylla att så och odla i. Kollegorna det är olika sorters fän som vill skapa en slags gödning av den avföring som de avger. Mer om det längre fram.

Välkommen till Ovannedans trädgård. En trädgård där vi sår det som är närande att inta för att leva ett helande liv och där vi vill vara en del av en större helhet.

Välkommen!

Bildtext: Blommor från det som ska bli vår egen potatis som vi själva tagit fram. Potatisen har vi döpt till Hippokrates efter läkekonstens fader. I år är första gången vi har sättpotatis av den att sätta i jorden. Hur spännande som helst, tycker vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *