Andevännerna till Vandraren:

-Nu när vi skapar i trädgården så ser vi att du vill det ska vara så bra som möjligt för den jord vi odlar i. Det är grunden för allt liv att det blir den kvalitet som man odlar ur. Vilket innebär att om du sår i mager jord så blir resultat även magert. Det kan inte bli bättre än de förutsättningar som ges. Därför är det av godo att vårda jorden och ge den förutsättningar för att nurture det som ska gro och växa där i. Jordens beskaffenhet är det som får dina odlingar att grönska och träden att bära frukt.

När du vårdar den jordbit som är dig given så vårdar du inte bara den utan hela skapelsen som det är att vårda en del av. Vårdar du skapelsen så bidrar du till att du kan så, odla och skörda det du delar med dig av. Det är en viktig insikt att det du ger ut får du tillbaka.

Tidigare år så har du fått potatis och lök på våren när du vid uppstarten av dina pallkragar har hällt i olika material för att bättra på strukturen. Du har tillsatt maskar då dina pallkragar till viss del ej har markkontakt. Den jorden du när- tackar dig genom de gåvor du finner när du arbetar i jorden.

Den här planeten är en gåva. Den ska även vårdas som den dyrbara och fina gåvan den är. Den är en viktig del av det som är ur allt som är. Vårda livet och du vårdar Anden.

Det är vad vi i Ovan vill säga om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *