-En del dagar är det bra att vandra i trädgården och se vad som vill ta plats ur den jord som odlas. Det skapar en del av det som kallas för en översikt av den jordmån det odlas ur.

En del växter har sin speciella karaktär och växer gärna där de är bra förutsättningar för dem och där de trivs. De kan skvallra om vilken jordmån som de står att finna i. Om den som odlar är medveten om deras beskaffenhet och natur så går det att få budskap om vilken kvalite jorden håller och vad som är bra och vad som kan fyllas på mer utav. Det vi talar om är indikatorväxter. Naturens egna budbärare om vilken jordmån som är dess bostad.

Viktiga växter att se till om du vill ha en trädgård som är en del av den skapelse som den är tänkt att vara. Där djur och fauna ingår som en del i ett större kretslopp och där ingenting ska gå förlorat utan återgå till det naturliga kretsloppet. Därför så arbetar vi med att återföra döda växtdelar till naturen själv att bryta ner till den mull som så väl behövs för att det ska vara en så god och näringsrik mylla som möjligt.

När du ger av det du har så ger du även av de växtdelar som du har skördat och som ska ses som återväxt av det du skapat. Det växtdelarna ska du inte ge åt de som hämtar olika trädgårdsavfall utan ge det tillbaka till naturen som ett tack för det du skördar. Vattna med dessa växtdelar och låt de fermenteras i det som är ljust och vatten så blir det en grönskande rabatt som du sedan får ta del av.

Det är vad vi vill säga om det.

Vännerna i Ovan

Bildtext: Penningörtens budskap berättar att jorden är fattig på kalk men att näringshalten är god och likaså den mylla som den föredrar. Jorden är luftig och lätt att växa i och innehåller mycket syre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *