Med naturen som hälsa…

Med naturen som hälsa…

Del 1

-Idag så blev frukosten den här istället för havregrynsgröten med hallon som jag brukar äta till kaffet. Kryddblandningen på tomaterna med torkad, sötfänkål, torkad selleri och salt är verkligen jättegood.

-När du ser på maten som du äter så ska den se god ut, det är viktigt för att det ska smaka väl när du sedan intar den. Vill du äta något som du ser, så är det smaken som som visar sig.

När du ska äta så ska det du har framför dig se aptitligt ut. Det kan du skapa om du använder färgerna i det du lägger upp på tallriken. En rätt som är god har många färger och gör att du vill smaka på det du ser. Vill det vara en bra variant av rätt så är det mycket färger. Var och en av färgerna har sina specialiteer och näringsämnen så det är viktigt att blanda väl när du ska anrätta något att äta.

Rött är en färg som hjälper till med att skapa en varm och het anrättning i kroppen. Du äter det som gör att du får varma genomslag och du behöver ganska ofta gå på toaletten för att urinera. Varje gång du är på det sättet så frågar du kanske varför du går så mycket på toaletten och du kan då veta att det är allt som är rött som torkar ut den vätskan du har i kroppen och du urinerar istället för att det ska bli hett i kroppen.

Väljer du istället grönt så är det varmt och ombonat i kroppen med den delen som visar att det är liv i din kropp. Du tillför livsenergi och ger kroppen det som den behöver för att skapa en vitalitet som du kan skapa ur det som du har för att liva upp dig. Grönt angör det som vi kallar för livskraft och det är lätt att förstå när man betänker att det är solsken som får den gröna färgen att vara i det som är växtens fotosyntes.

Gult är en färg som vi alla skapar för att det ska vara en varm och användbar kraft som visas ur den delen som du vill arbeta med i din vandring. Det som sker är att den gula färgen visar vad som är din del att skapa ur och det du kan göra är att du ser det som att vi skapar en varm och gul vandring i det som du har som mål. Du kan se den gula färgen som en viktig beståndsdel vad det gäller tex antioxidanter och olika mineraler och spårämnen.

När du sedan skapar en anrättning så kan du ge de olika delarna olika proportioner. Du kan skapa en anrättning som hjälper dig att andas genom att du hjälper kroppen att tömma ut vätskan ur kroppen. Det gör du genom att äta röda grödor.

Vill du sedan gå ner i vikt så kan du äta det som är grönt i kombination med det som är gult och försöka få det att smaka väldigt gott med hjälp av det som du önskar inta- tex en glas vatten med somriga bär. Det brukar vandraren på den här sidan inta. Hon tar en karaff som hon sätter en citron i och häller sedan i bär i form av tex hallon och blåbär. Hon låter det sedan stå och dricker det som saft under sommaren. Helt utan sackaros får hon den sötma som hon ibland tycker sig sakna.

Det är en viktig sak att komma ihåg när du tar del av det som är vitt i naturen dvs tex kokos. Det är ett fruktkött som du äter och då kan det vara bra att du skapar en varm och ombonad kontakt med den delen av dig själv som vill skapa en varm del att äta av. Du kan se det som att du visar vad som är vitt en del av det som är varmt och ombonat men vitt kan även vara av det slaget att det ger en del av det vi kallar för svalka. Så är du varm inom dig och vill svalka av dig så kan du använda kokos till det.

Det är vad vi vill säga om din frukost idag. Hoppas den smakar. Vi Andevänner vill du ska veta att det är en glädje att se dig äta så nyttigt. Kunde du sedan få bort eländet till bröd så vore det kanske ännu bättre? Vill du ha ett substitut till bröd så ta ett salladsblad Fyll det med grönsaker och den kryddblandningen du har på tomaterna så har du ett eget bröd att imundiga.
Det är vad vi vill säga om det.

-Tack för er visdom. Och för den visdomen och glädje at skingra tankar kring om jag har diabetes och använder för mycket konstiga tankar kring vad det är för fel när jag springer på toaletten så ofta. Jag ska skära ner på det röda och fylla på med något grönt tänker jag. Kanske även det gula.

Du kan använda den här modellen till mycket inte bara inom det abstrakta skapandet utan även i det som är livets alla småkrämpor men är du sjuk så är det en läkare du går till i första hand. Det är viktigt.

-Absolut. Visst är det så. Jag lovar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *