Sista veckan i det här blocket börjar i morgon

Sista veckan i det här blocket börjar i morgon

Dags att åka tillbaka till Järna! Sista veckan i det här 1:a blocket inleds i morgon. Därefter blir det hemma studier fram till april. Tills dess skall allting pluggas in som vi fått lära oss under fyra veckors tid.

Det är så roligt att få gå denna utbildningen! Alla lektioner är på tyska eller engelska. Så jag blir inte bara konstteraput när jag är klar utan även tyskspråkig. 🙂 Det är en skön känsla att sitta på en lektion som ges på tyska och känna att jag förstår ju en hel del av det som sägs! Men så har jag även bett uppåt om att få lära mig tyska. Jag har därför tänkt att jag ska skapa en tysk- svensk glosbok med alla ord som ständigt återkommer i undervisningen. Sen ska jag plugga in alla dem orden så förstår jag ännu mer. Sen får jag även välja om jag vill att vi samtalar på engelska, tyska eller svenska i Ovannedan. <3

Veckans innehåll har varit teosofi, erytmi, grunderna i konstterapi har vi börjat studera i form av vått i vått/akvarellmålning. Vi har lärt oss spänna upp papper på kilram och arbetat med skiktmålning.

Det mest oväntade inslaget i veckan var nog när jag höll ett kort anförande på engelska, om hur man kan arbeta för att växa som människa när man upplever att man inte är förstådd av sin omgivning eller när man upplever att man inte passar in i olika sociala konstellationer. Då är känslan av sammanhang viktig. Det gick jättebra att hålla anförandet. Inspirationen till anförandet var verkligen stark. Så det var nog viktigt att jag gjorde det. Fast jag måste medge att jag känner mig en smula förvånad att jag talade engelska inför alla. Ämnet diskuterades var KASAM. ☺

Den här veckan ska vi ha läkarföredrag varje morgon. Det blir intressant.

Nog om mig och skolan. Vad ska ni göra i veckan?

Helen

#Engelska #konstterapi #KASAM, #Ovannedan,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *