Vi går in i den tredje veckan av studierna

Vi går in i den tredje veckan av studierna

Bildtext: Utsikten från skolan. I vår kanske vi kan stå utomhus och måla i det fantastiska ljuset som finns i Järna. Det ser jag fram emot

Vi går in i den tredje veckan av studierna

I skolan så är det en härlig gemenskap med nya vänner från olika delar av världen på en plats med massor av energier där jag upplever att jag varit tidigare. Det känns så bekant när jag vandrar i omgivningarna.

Vi arbetar på ett sätt som är jagstärkande i skolan. Det innebär att jag är den som skapar det jag vill arbeta för att uppnå. Ingenting är det som beskivs som gratis utan allting är det som kan ses som en utmanande erfarenhet då vi alla är nya i ämnet att söka gemenskap i den situation som är och det vi kan arbeta för att söka uppnå. Platsen, vännerna, studierna rutinerna, maten och språket/n (engelska, tyska och kinesiska)- allt är helt nytt. Ingenting är som vanligt. Inte ens det boende jag har valt att vara bo i vid dagens slut är en fristad då det är ett kollektiv.

Det är inte bara studierna som är lärorika utan hela situationen under vistelsen. Jag lever min dröm för att jag aktivt är med och skapar möjligheter för den att förverkligas. Ingenting är givet då hela situationen är helt ny. Känslan är att jag kan nu skapa vad jag vill i den här situationen. Den här erfarenheten är väldigt värdefull- att skapa för att något ska växa fram och ta form. Livets egen skola löper parallellt med den andra skolan. Allting ger mig erfarenhet som jag har nytta av i framtiden.

Jag har varit hemma över helgen. Nu är det snart dag att åka tillbaka för en ny skolvecka. Denna veckans studier ska handla om akvarell målning och att arbeta med akvarell som terapi.
Det ser jag fram emot.

Skapar du några möjligheter i ditt liv?

Önskar dig allt gott!
Helen och vännerna i Ovan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *