Jag har skulpterat mitt första huvud

Jag har skulpterat mitt första huvud

KONSTTERAPUTBILDNINGEN:

Vi har nu kommit halvvägs igenom den andra veckan på konstterapiutbildningen.

Idag skulpterade vi fritt på eftermiddagen. Jag såg verkligen fram emot det och började bygga på ett huvud. Tyvärr hann jag inte färdigt när vi slutade för dagen men jag ska ta hem arbetet och fortsätta hemma tänkte jag.

Det är första gången jag skulpterar över huvudtaget. Det går att göra på två olika sätt. Antingen bestämmer jag vad jag ska skulptera fram eller så får leran ta hand om formen och vad det ska bli. Formen kommer att växa fram om jag är tillräckligt känslig i fingrarna. Jag både blundar och tittar när jag arbetar. Känner om jag ska lägga till eller dra ifrån lera. Blundar jag så känner jag mer.

Dagen påbörjade arbete ser ut som på bilderna ovan. Huvudet föreställer en vän. Jag bestämde före att det skulle bli ett huvud. I framtiden så har jag planer för vad jag ska utveckla inom skulpteringen av huvuden. Mer om det en annan gång.

I morgon så har vi teckning. Dessutom så har vi antroposofi och erytmi i vanlig ordning.

Jag förverkligar en dröm om att arbeta som konstteraput i framtiden. Känner att jag är på väg och är kapten på min egen skuta för att drömmen ska förverkligas. Älskart!

Kram från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *