Ett gott krondillssalt

Här är receptet på ett favoritsalt att strö uppepå på potatismos tillsammans med torkad rödlök- krondillsalt. Kombinationen är väldigt smakfull. Potatismos är gott i sig självt men det här lyfter moset ännu ett snäpp.

Det här behövs:

En rejäl knippe med krondill

1 burk himalayasalt

Gör så här:

Hela Dillen med både blomma och stjälk, hackas tillsammans med en burk Himalayasalt till en grön massa. Använd gärna maskin så går det lättare.

Bred sedan ut allt på en plåt och sätt in i ugnen på 100 grader i 6-8 timmar. Peta runt och vänd runt i massan med jämna mellanrum så värmen kommer åt överallt. Låt det stå i ugnen tills det är snustorrt.

Nu har du ett salt som är fantastiskt gott att toppa moset med tillsammans med torkad rödlök. Men dill är gott till så mycket mer. Prova dig gärna fram till vad du tycker att den passar särskilt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.