Ett gott krondillssalt

Ett gott krondillssalt

Här är receptet på ett favoritsalt att strö uppepå på potatismos tillsammans med torkad rödlök- krondillsalt. Kombinationen är väldigt smakfull. Potatismos är gott i sig självt men det här lyfter moset ännu ett snäpp.

Det här behövs:

En rejäl knippe med krondill

1 burk himalayasalt

Gör så här:

Hela Dillen med både blomma och stjälk, hackas tillsammans med en burk Himalayasalt till en grön massa. Använd gärna maskin så går det lättare.

Bred sedan ut allt på en plåt och sätt in i ugnen på 100 grader i 6-8 timmar. Peta runt och vänd runt i massan med jämna mellanrum så värmen kommer åt överallt. Låt det stå i ugnen tills det är snustorrt.

Nu har du ett salt som är fantastiskt gott att toppa moset med tillsammans med torkad rödlök. Men dill är gott till så mycket mer. Prova dig gärna fram till vad du tycker att den passar särskilt bra.

You may also like

Basilika och citronte vid andningsbesvär

Basilika och citronte vid andningsbesvär

-Den som har andningsbesvär och tillgång till basilika och citron kan göra sitt eget basilika och citronte att dricka vid...

Myntan den gör både dig och magen glad

Myntan den gör både dig och magen glad

Mynta är bra för dig som vill värma dig med en bra dryck för magproblem då den delvis vill spara...

Salvia är bra vid förkylning med hosta

Salvia är bra vid förkylning med hosta

Hur förvarar jag bäst Salvian efter att den torkats? -Salvia är en krydda som du kan vara glad att du...

Back to Top