Om betraktelsen i det vanliga livet

Om betraktelsen i det vanliga livet

Del två

Hur kan vi använda betraktelsen i det vanliga livet?

Den använder vi när vi accepterar Andens betraktelse utan att värdera. Det är när vi tex vandrar i en arbetsam situation. Anden utvecklas av den varma iakttagelsen så egot behöver inte värdera den utan utan endast konstatera att det är arbetsamt.

-Vill det betyda att man inte ska säga att det är jobbigt?

– Det betyder endast att det är en sak som är arbetsamt. Det är egot som möter det med en värdering att det är jobbigt. Bara möt och betrakta utan att värdera. Det är i förlängningen lättare än att lägga energi på att det är jobbigt.
Att betrakta är att se vad som är. Allt annat är en viktig vän som visar sig och sin egen visdomslösa anlete. Det blir inte lättare för att man beklagar sig, det tar bara av energin man behöver till det som är arbetsamt. Visa vem som betraktar. Var den som betraktar och säg sedan:
-Tack för att just jag får uppleva det här.

Det kan vara visdomsfullt att se det som att det finns en anledning till allt som sker och att inget sker av en slump. Det är baksidan av det som är arbetsamt. Varje motgång kan vändas till en medgång och i den kan anden försonas och bli den som visar tacksamhet för möjlighet till utveckling. Den vägen är en andlig väg att vandra för den som vill arbeta med andlig och personlig utveckling.

Som vi tidigare samtalat om så kan man betrakta utifrån olika arbetsförhållanden. Det skapar en slags dynamisk väg att vandra hur vi ser på saker och ting som vi arbetar med under vår vandring i materien. Det som vi i arbetet använder som motgångar kan vi istället söka vända till medgångar och se att det är utvecklande för anden att få uppleva. Vi kan så att säga vända en motgång till en med gång och endast betrakta det som sker.

Det är vad vi vill säga om det.

Vännerna i Ovan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *