Del 2

Om att vara en del ur rytmen

-Utanför fönstret till mitt arbetsrum så skvallrar björken med sin första gula blad om att hösten är på väg. Ännu en årstid läggs till sin ända och en ny tar vid i det stora orkesteriet av rytm.

Sakta vajar bladen och de tunna granarna på björken i den svaga vinden. Inget är som det vi kallar höst vad det gäller naturens egen skapade färgprakt. Grönt blir till gult och senare även rött och brunt för att sedan så småningom falla av släppa taget om sin gren och falla till marken och där bli till jord och så småning om kan sedan ny kraft uppstå ur denna rytm.

Rytmen är även viktig för oss människor. Ur rytmen värmer vi oss ur allt som är. Vi kan se att det finns liv där det finns en rytm. Ingenting sker av en tillfällighet utan har sin givna plats i ordningen och den så kallade rytmen.

Vår egen rytm med vakenhet och sömn är en del av en naturlig rytm. Vi mår bäst om vi äter och sover på regelbundna tider och inte vrider dygnet fram och tillbaka. Även en del av kroppens egna hormoner vill ha en rytm för att skapa det som behöves för att vi ska må bra.
Vi kan arbeta med vår egen rytm för att skapa det som vi vill uppnå i form av hälsa. Frångår vi rytmen så från går vi oss själva och den vi i sanning är. Vi ser det som att vi kan arbeta med att leva rytmiskt genom fasta tider för mat och sömn och arbete. Det ger oss något att förhålla oss till. Emellanåt måste vi kanske frångå dessa rytmer men då är vi även rustade för det.

Vilken rytm upplever du som den allra viktigaste för dig? Har du någon som du inte vill frångå? Vandraren på den här sidan har en tid som hon vill arbeta med att skapa ur allt som är och den hon i sanning är. Hon vill göra det när hon är vaken och inte under nattetid. Dagen är därför den viktigaste för henne. Hon värdesätter även natten då den ger henne ro och vila. I det stora hav av möjligheter så kan du också fundera på vilka rytmer inom och utom dig själv du ingår i? Vad betyder dem för dig? Finns det någon rytm du vill tillföra i livet? Någonstans där du upplever disharmoni?

Vad är rytmens uppgift? Vad är det i rytmen som gör oss levande? Vi kan alla uppleva att vi rör oss framåt då samma saker återkommer. Men är det verkligen så eller är det något vi bara upplever. En ny dag säger vi. Men är den verkligen ny eller är det vi som återkommer till en och samma punkt? Vi gör en loop och sedan återkommer. Återkommer till detta nu.

Vad är att vara närvarande i detta nu? Vill det sig så att det är en inre längtan att erfara den man i sanning är ur arbetet att vandra? Vill du uppleva den du i sanning är så gör du det i nuet. Ingen annanstans än i nuet kan du komma i kontakt med dig själv i din allra renaste form. Det är att vara närvarande i allra högsta grad. Det är att vara levande och i kontakt med den du i sanning är när du väntar in dig själv i nuet.
Bara var där. Stilla dig själv och låt dig svepas om av all den värme och kärlek som finns att tillgå i det tillståndet. Känn kraften att vandra ur den du i sanning är.

Var nöjd med allt som livet ger. Både vad det gäller medgångar och motgångar. Du är vandrandes i materien och satt under utveckling. En utveckling som ska leda dig fram till den du i sanning är. Du är både vägen, sanningen och livet.

Det är vad vi vill säga om det.
Vi i Ovannedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *