Källan till den kroppsliga näringen finns i naturen

Källan till den kroppsliga näringen finns i naturen

221208

Källan till den kroppsliga näringen är naturens olika delar

-Vad kan jag äta som är hälsosamt och näringsrikt?

-Det är bra med fantasi om du ska vara hälsosam med mat. Mat är viktigt för att få näring. Källan till den kroppsliga näringen är naturens olika delar. Bra mat är det som kommer från naturen.

Vad är då naturens olika delar? Haven, skogen, land och växtriket i olika delar. Det är där det skapas olika växter som din kropp kan känna igen och spjälka för att ta upp näringen av. Du kan överleva på det som naturen ger och behöver inget annat i näringssammanhang. Vatten som dryck är fullt tillräckligt att dricka. Du kan du om du vill smaksätta med olika bär och frukt för att få variation smak.Många anrättningar som skapas är en Andes anrättning i form av växtdelar som människan odlar. Den egenodlade maten är näringsrik och du vet vad den innehåller.

Kosten kan du variera på olika sätt. Det går att äta i flytande form som soppa, vissa dricker smoothies. Den kan även vara i fast form. Bra är det om du visar att den ska vara närinsgrik och låter det som är naturligt ingå i den. Passerar det något annat ibland i någon form så gör det ingenting men grunden är att det ska vara från naturen.

Pasta är en bra produkt om den är gjord på tex majs eller massor av grönsaker. Du kan använda en hyvel och hyvla ”spagetti” av pumpa, morot och zuchini. Gör sedan en sås på olika grönsaker som du fräser i pannan i lite olja av god kvalite. Häll i passerad tomat och krydda den såsom du vill ha den. Pasta är det som du ska undvika i varma rätter. Välj hellre en vegetarisk pasta på gröna grönsaker. Man kan även minska på riset och låta det få bli någon gång ibland. Ta en portion av maten och sedan råkost på sidan om.

Potatis älskas av många. Den kan du äta mer av men då visar du att du ska passa på att ta mndre av brödet. Bröd är bäst om det är ett bröd på bovete och havre och andra ingredienser. Det som är på hyllan i affären under glutenfritt är bra att undvika då det är mer för de som väljer att äta av det istället för det brödet som du valt att köpa på bageriet. Sök reda på ett recept på en bovete limpa. Man kan baka ett gott bröd att ha till soppan tex.

Det finns mer att arbeta med om du vill äta näringsrikt och hälsosamt. Du får prova dig fram.
Bra val av aktivitet är att vandra ut i solens varma strålar men när det är vinter så går det också ra att gå ut.

Det är vad vi vill säga om det.
Vännerna i Ovan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *