Min salladstallrik ikväll

Min salladstallrik ikväll

Dagens kvällsmål blir idag en tallrik med råkost av olika slag tillsammans med ett kokt ägg och avokado.

En av mina favoriter i det gröna skafferiet just nu är avokado. Jag tycker om konsistensen och den lena texturen. Den ser god ut även när jag ser på den. Om jag kokar ett ägg och tar en avokado och skivar dessa två, adderar lite salladslök, gul paprika och gurka så får jag ett grönt mål som inte bara är näringsfyllt utan dessutom gott men även vackert att se på. Jag vet dessutom vad det är jag får i mig när jag äter. Jag kan även lägga på soltorkad tomat som jag älskar. Men även för att få dit så många färger och texturer som möjligt på tallriken.

Dressing är något som jag tycker om på grönsaker och jag vill gärna dela ett recept på något gott att hälla över salladen. Det är något som vi kallar för naturens egen dressing dvs saliven men även saften i det gröna. Det ska gå att äta utan dressing om rätten är välkomponerad. Låt det gröna komma till sin rätt och framhäv dess olika smaker i en balanserad komposition. Salt, sött och beskt. Allt har sin givna plats på tallriken. Men det beska ska vara i underkant. Varför? Mer om det på en annan plats här på sidan vid ett senare tillfälle.

Vad är gott att dricka till maten? Min favorit är vatten. Vi har egen brunn här hemma med ett vatten som smakar sagolikt. Det är så gott och friskt att dricka. Ibland så lägger jag i citronskivor och bär av hallon. Låter det stå i kylskåpet några timmar så vattnet får smak av bären och citronen. Smakar lite som saft fast utan tillsatt socker.

Vad äter du ikväll?

Vandraren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *